24 bouwkavels voor KMO's in Tessenderlo

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft een perceel van 33 hectaren industriegrond gekocht van en naast Tessenderlo Chemie. Zo'n 24 hectaren hiervan zal ontwikkeld worden tot een nieuw bedrijvenpark voor KMO's.

Het terrein, dat gelegen is aan de Industrieweg en de Fabriekstraat in Tessenderlo, is niet essentieel voor de verdere uitbouw van de kernactiviteiten van het nabijgelegen chemieconcern. Vandaar dat LRM de zone kan opdelen in individuele percelen van 0,5ha tot 2ha. "Hiermee komt LRM tegemoet aan de behoefte van zowel kleine als middelgrote bedrijven," zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM. De commercialisatie is voorzien voor 2012.

Omwille van de gunstige ligging, verwacht LRM veel belangstelling voor dit bedrijventerrein. "De nieuwe zone bevindt zich op een 4-tal kilometer van het op- en afrittencomplex van de E313 ter hoogte van Ham-Tessenderlo. Hiermee wordt een vlotte ontsluiting gegarandeerd," aldus nog Bijnens. Hij stelt deze case tot voorbeeld van gelijkaardige mogelijkheden om niet-essentiële reservegronden van grotere bedrijven aan te wenden voor KMO's. "Om hier op in te spelen proberen we samen met POM-Limburg bedrijven ervan te overtuigen om hun strategische grondreserves te activeren. Anderzijds motiveren we gemeenten om samen met LRM, KMO-zones te ontwikkelen. LRM heeft de kennis en de middelen in huis om tot een snelle realisatie te komen. Voor veel gemeenten is het een troef om met ons samen te werken".