Nieuws Limburg 24 palen voor quickie op de campus

24 palen voor quickie op de campus

24 palen voor quickie op de campus

Op Corda Campus, de gekende technologiecampus in Kiewit, kunnen bedrijven en bezoekers nu hun elektrische wagens supersnel opladen aan 24 snelladers: 12 ervan zijn van Tesla-makelij, 6 andere partijen leveren telkens 2 palen. Dat 7 diverse aanbieders samen investeren en naast elkaar staan op één parking, is een primeur en maakt van deze snellaadparking een unieke proeftuin.

Het was Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters die de laadzone op Corda officieel mocht openen. Ze vertelde dat Vlaanderen de ambitie heeft op tegen 2025 35.000 laadpunten (CPE) ter beschikking te hebben, waarbij om de 25 km een (ultra)snelle laadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen zou moeten staan. “Ik ben dan ook erg blij dat pioniers zoals Corda Campus hier enthousiast op ingaan”, aldus Peeters, die voor dit project een subsidie van 156.000 euro heeft uitgetrokken.

“Dat op 20 minuten tijd de wagens voor 90% opladen kunnen worden, is een service waarmee we maximaal aan de vraag van onze klanten en bezoekers kunnen voldoen”, zegt Raf Degens, algemeen directeur van de Campus. “Belangrijk natuurlijk ook is dat onze campus open en toegankelijk is voor iedereen. Zo kunnen ook onze buren van de Banneuxwijk en toevallige passanten bij ons terecht, en terwijl ze wachten, gebruik maken van ons horeca-aanbod.”

Tom Vanham, algemeen directeur van LRM en financier van het project, geeft aan dat deze investering volledig spoort met de duurzaamheidsagenda van LRM: “Als er één plaats is waar 24 snelladers en 7 aanbieders naast mekaar kunnen bestaan, dan is het hier wel. Het kan bedrijven inspireren en over de drempel helpen
om hun wagenpark versneld te vergroenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.