mosasaurus gijsemberg

3 genomineerden voor Mosasaurus Award 2018

De Mosasaurus Award is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een bedrijf uit Maasmechelen dat de voorbije 12 maanden een opmerkelijk parcours heeft afgelegd. Minas Architecten, Optiek Guido Huygen en Yannick Opsteyn Technieken kwamen in aanmerking voor de trofee van editie 2018.

Het is de lokale Unizo-afdeling die een jury aanduidt om de genomineerden en de uiteindelijke winnaar te selecteren. Op basis van uitstraling, verwezenlijkingen en voordrachten werden de drie kandidaten uit een longlist gevist. Zij kregen in de afgelopen weken de jury op bezoek, waarna op 25 januari tijdens het Maasmechels Ondernemersfeest, de laureaat bekendgemaakt werd. Een kennismaking met de kanshebbers:


Minas Architecten
is een veelzijdig architectenbureau dat kort bij de klanten wil staan. staat. Ondernemers Vedat en Özgür Sarier nemen hun roots en achtergrond mee als troef en proberen zo de architect van iedereen te zijn.

Optiek Guido Huygen is een echt familiebedrijf dat geleid wordt door 'pater familias' Guido Huygen en zijn vrouw Dominique. Onlangs hebben ze sterk geïnvesteerd in hun zaak aan de Pauwengraaf en mochten ze met hun dochter de volgende generatie verwelkomen in het bedrijf.

Yannick Opsteyn Technieken staat in voor automatisatie in bedrijven en woningen. Ventilatie, klimatisatie, domotica en andere elektrotechnieken behoren tot het aanbod. Het bedrijf groeit sterk, vanuit een mooi pand op het industrieterrein van Maasmechelen.

Uiteindelijk werd Minas Architecten uitgeroepen tot winnaar. Optiek Guido Huygen nam de Publieksprijs mee naar huis. Nieuw dit jaar was de startersprijs, die ging naar Poort 82.