Nieuws Limburg 3,4 miljoen voor nieuw datacenter in Tongeren

3,4 miljoen voor nieuw datacenter in Tongeren

3,4 miljoen voor nieuw datacenter in Tongeren

Jordens MC, in heel België actief als installateur van glasvezelnetwerken voor telefoonmaatschappijen als Belgacom, gaat in de thuisbasis Tongeren fors investeren in de bouw van een datacenter. In deze streng beveiligde locatie op de industriezone Tongeren Oost, kunnen klanten hun servers plaatsen om webtoepassingen of andere bedrijfsgegevens te bewaren. Op 1 februari wordt gestart met een eerste unit van 250 m2. In functie van de noodzaak volgen er aansluitend nog 11 andere units. Het gaat om een totale investering van 3,4 miljoen euro, gespreid over 3 jaar.

De voornaamste partners van Ghislain Jordens in dit project zijn 4 Limburgse ondernemingen: Jo Nelissen van ABN zorgt voor de (groene) koeling, Maarten Wolters van FundIT neemt de software voor zijn rekening, Geert Liekens van Liekens-Breemans Management staat in voor de sales & marketing, en Mathie Lowist (niet op de foto) zorgt voor de toegangsbeveiliging.

Naar analogie met een gelijkaardig project in West-Vlaanderen, schatten de initiatiefnemers dat deze investering indirect goed is voor zo’n 500 nieuwe jobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.