Formando Genk

3D-pionier slaat tenten op in Genk

Formando, een bedrijf dat 3D-printing doet in opdracht van professionele klanten, heeft de deuren geopend van hun nieuwe gebouw in Genk. Zaakvoerder Robin Houben heeft de ambitie om hier het groeiproces een versnelling hoger te schakelen.

Formando bestaat al bijna 10 jaar en was tot nu gevestigd in Leuven. Nu neemt het bedrijf zijn intrek in één van de KMO-units van het HiSupport-project in Genk, aan de Mondeolaan. Vrijdag vond de officiële openingsceremonie plaats.

"Het doel is om op onze nieuwe locatie het groeiproces te versnellen", zegt Robin Houben, die samen met zijn broer Tom, Formando aanstuurt. "We beschikken vandaag over 25 3D-printers die producten maken ten behoeve van diverse sectoren. Denk aan maquettes voor architecten, prototypes en kleine series voor industriële toepassingen, kunstwerken, trofeeën, sleutelhangers, enzovoort. We hebben alle machines in huis om de hele flow, van ontwerp tot afwerking, in huis te verzorgen. Daarbij horen ook een aantal speciale technieken, zoals vacuümgieten en thermoformen."

Formando wil vanuit het nieuwe bedrijfsgebouw zich onderscheiden van andere ateliers die beperkt zijn in mogelijkheden. "Het is juist onze veelheid aan technieken, ervaring, grootte van productiecapaciteit, designskills, en de flexibiliteit die ons redelijk uniek maken", aldus Robin Houben. "Ons team heeft er zin in om deze positie verder uit te bouwen en door te groeien tot een echte referentie in onze sector."