4 bedrijven worden 1: Elastoflex centraliseert

Vanaf vrijdag trekt de Hasseltse groep Elastoflex van Marc Nulens een nieuw jasje aan. De vier bedrijven uit de groep gaan dan samentroepen aan de Kuringersteenweg. Daarmee is een investering gemoeid van bijna één miljoen euro.

nulens marc en julieElastoflex ontstond in 1992 als specialist in elastische voegwerken in Lanaken. Twee jaar later verhuisde Marc Nulens zijn bedrijf naar Hasselt. Bijna een kwart eeuw later is Elastoflex uitgegroeid tot een groep van vier bedrijven. Tools & Fixings is de groot- en kleinhandel in gereedschappen, brandwerende producten en afdichtingsmaterialen (Soudal en het eigen merk Bull-Tec). Elastoflex Projects is gespecialiseerd in brandwerende voeg- en dichtingswerken en brandcompartimentering. Onder meer de NATO, Europese Unie en Belgacom zijn er klant. Meer recent zijn ook de bedrijven Isovera (2015) en Isolair (2012) de groep komen vervoegen. Isovera is actief in verandabouw en Isolair in isolatietechnieken.

De vier vennootschappen krijgen nu een quasi gemeenschappelijk onderdak en magazijn aan de Kuringersteenweg in Hasselt. “We hebben daarvoor een aanpalend pand kunnen kopen," zegt Marc Nulens. Daarmee is een investering van bijna één miljoen euro gemoeid.

De groep telt nu 40 medewerkers, vorig jaar samen goed voor 7,5 miljoen euro omzet. Met dochter Julie, momenteel administratief verantwoordelijke voor Isolair en Isovera, staat de tweede generatie al te trappelen om de fakkel over te nemen.