Nieuws Limburg 4 kanshebbers voor Startup van het Jaar

4 kanshebbers voor Startup van het Jaar

4 kanshebbers voor Startup van het Jaar

Begin december wordt de belangrijke onderscheiding voor Limburgse Ondernemer van het Jaar uitgereikt door Made in Limburg en Het Belang van Limburg. Als onderdeel van deze wedstrijd is er een prijs voor de beste starter van onze provincie. Daarvoor zijn nu al 4 straffe genomineerden bekendgemaakt: Biostrand, Act and Sorb, Senhive en Deo.Care.

Voor het 4de jaar op rij neemt LSU (Limburg Start Up) de organisatie van de prijs voor de Limburgse Startup van het Jaar voor zijn rekening. Samen met Made in Limburg en het Belang van Limburg wordt een startup, die een belangrijke mijlpaal heeft bereikt het afgelopen jaar, erkend. De Award wordt uitgereikt tijdens het event Limburgse Onderneming van het Jaar en wordt bekendgemaakt in de organiserende media.

De 4 eindlaureaten werden alvast gekozen door de 45 stakeholders van Limburg Startup. Zij worden uitgenodigd om te pitchen voor een jury, met onder meer Pieter Vandekerkhof (UHasselt), Kristof Cox (Deloitte), Bieke Van Gorp (Fibricheck) en Marc Beenders (LSU).

Wie kans maakt op deze mooie onderscheiding?

 

BioStrand
BioStrand biedt een revolutionaire methodologie voor het identificeren van overeenkomsten en variaties in genetische data en het detecteren van structurele ankerpunten die innovaties in precisiegeneeskunde, medicijnontwikkeling en landbouw stimuleren. De BioStrand-methodologie biedt een ongekende accuraatheid bij het detecteren van overeenkomsten en variaties in DNA, RNA en eiwitten.

Act and Sorb
De jonge en ambitieuze Limburgse ondernemer Kenny Vanreppelen heeft een oplossing bedacht voor de recyclage van afvalhout. MDF of Medium-Density Fibreboard zit in meubels, keukens en laminaatvloeren en had tot voor kort geen toepassingen voor een tweede leven. De start-up Act and Sorb maakt er nu actieve kool van. Het bedrijf start binnenkort met de bouw van een eerste commerciële installatie in Genk. De bedoeling is om er 40 mensen tewerk te stellen. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro.

Senhive
Senhive heeft een sterke expertise in het opzetten van kritische communicatielijnen en het integreren van diverse sensoren. Het bedrijf biedt uiteenlopende (drone)detectieoplossingen op maat van de klanten en ontzorgt hen van A tot Z. Zo brengt Senhive niet alleen de behoeften van de klant in kaart, maar voorziet het ook de architectuur van de oplossing én zorgt het voor de implementatie en het onderhoud van het hele systeem. De technologie wordt op dit moment aan de industrie en potentiële klanten voorgesteld aan de hand van demo-implementaties.

Deo.Care
DEO heeft een duidelijke missie: oplossingen bieden voor de duurzaamheidsuitdagingen in de gezondheidssector door samen te werken met ziekenhuizen die geconfronteerd worden met toenemende patiëntenvolumes en onder druk staan qua budgetten. Tegelijk moeten de gezondheid en het welzijn van zorgverleners verbeteren. Tijdens de laatste 4 jaar heeft DEO het OR Efficiency Platform ontwikkeld en gevalideerd door het capteren en analyseren van unieke datapunten in operatiekwartieren in Europa en Verenigde Staten. Op deze manier wil de healthtech start-up ervoor zorgen dat toekomstige patiënten toegang hebben tot veilige, succesvolle en efficiënte medische procedures.

Wie van deze 4 het wordt? Dat vernemen we begin december! De eindwinnaar mag zich dan de opvolger noemen van Arkite (2017), Fibricheck (2018) en Mobietrain (2019, zie foto bovenaan). Succes!

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.