Nieuws Limburg 400K subsidies voor innovatieve start-ups

400K subsidies voor innovatieve start-ups

400K subsidies voor innovatieve start-ups

Van de 69 Vlaamse starters die zopas een premie van 50.000 euro hebben ontvangen om hun innovatief idee uit te werken, komen er 8 uit Limburg. Daar zijn de Limburgse minister van Economie Jo Brouns én de dossierbegeleiders van Unizo Limburg best tevreden mee.

De tweede oproep voor innovatieve starterssteun werd begin 2022 gelanceerd. Het is een steunmaatregel die vorig jaar door de Vlaamse regering werd ingevoerd omdat vernieuwende starters vaak drempels ervaren bij de toegang tot de reguliere subsidiekanalen. Om hen aan te moedigen om toch verder te groeien, kunnen ze nu 50.000 euro krijgen.

In deze oproep werd een goedkeuring verleend aan 69 starters. Daarvan komen er 8 uit Limburg, samen goed voor 400.000 euro of 11,6 procent van de totale pot. “Op termijn zijn deze 8 starters goed voor minstens 50 nieuwe jobs en een economische impact van meer dan 35 miljoen euro”, zo rekent Bart Lodewyckx van Unizo Limburg voor. “Een belangrijke bijdrage dus aan de economische welvaart van onze provincie.”

Twee van de 8 winnende projecten kregen begeleiding vanuit Unizo Limburg. Co-Laden is een bedrijfje dat het laden van elektrische wagens vergemakkelijkt voor bewoners in rijwoningen. Het andere, Innervate van ondernemer Steven Nagels (foto), ontwikkelt 3D ultra-stretchable technologie, die toelaat om elektronische circuits te maken die kunnen rekken als een elastiek. Veelbelovende starters die vastberaden de weg naar de top hebben ingezet…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.