385078_Schouteden-Demot-Aerts_080612_DD_002-200×300

5 miljoen voor nieuw gebouw Bemal

De Oostenrijks-Belgische producent van betonnen rookgaskanalen en verluchtingssystemen Bemal, onderdeel van de Oostenrijkse groep Schiedel, gaat vijf miljoen euro investeren in een nieuwe vestiging in Houthalen. Eind dit jaar moet de verhuis rond zijn. Schiedel-Bemal is noodgedwongen op zoek gegaan naar een nieuwe vestiging. “De eigenaar van de grond van onze vestiging in Lommel heeft de huur opgezegd”, aldus algemeen directeur Georges Aerts. Voor zijn nieuwe vestiging koos Schiedel-Bemal voor een centralere ligging, dicht bij grote verkeersaders. Dankzij het industriële vastgoednetwerk In-Trust kwam Schiedel-Bemal in contact met de Limburgse bouwgroep Democo. “In Houthalen hebben de voormalige gebouwen van Deconstruct kunnen overnemen”, vult Georges Aerts aan. “Houthalen is ideaal gelegen voor de aanvoer van grondstoffen en vanuit Houthalen kan men snel naar Brussel, Antwerpen en Duitsland.”

Deconstruct is de dochter van Democo die tot enkele jaren geleden prefab betonelementen produceerde voor het bouwbedrijf. “Onder druk van de crisis en de concurrentie hebben we die activiteit zo’n twee jaar geleden uitbesteed”, aldus Michel Demot van Democo. In eerste instantie worden de gebouwen gehuurd, later zullen ze worden gekocht.

Groei

In totaal zal Schiedel-Bemal zo’n vijf miljoen euro investeren in zijn nieuwe vestiging, onder meer in nieuwe machines. Dat moet de verdere groei mogelijk maken en de werkzekerheid van 35 werknemers veilig stellen. Van producent van betonnen rookgaskanalen en ventilatiesystemen, vooral voor apartementsgebouwen, heeft Schiedel-Bemal zich de voorbije jaren gespecialiseerd in natuurlijke verluchting.

De groep Schiedel is goed voor een jaaromzet van 255 miljoen euro en maakt op haar beurt deel uit van de groep Monier. De Belgische tak Bemal realiseert daarvan 5 miljoen euro.

Foto: Michel Demot (Democo), Georges Aerts (Schiedel-Bemal) en Marcel Schouteden (In-Trust) bij het oude Deconstruct.