50 miljoen naar Lommel voor steun maakindustrie

Flanders Make

Flanders Make is een Vlaamse instelling die vanuit Lommel bedrijven ondersteunt om belangrijke innovatieprojecten te realiseren voor de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. Het onderzoekscentrum mobiliseerde nu ongeveer 50 miljoen aan nieuwe middelen bij de Vlaamse overheid en bij 34 bedrijven. Hiermee moeten 21 nieuwe, meerjarige projecten worden opgestart, zoals onderzoek naar zelfrijdende wagens, energie-efficiënte machines en 3D-printing in massaproductie.

Urbain Vandeurzen, voorzitter van de raad van bestuur bij Flanders Make, licht toe: “Onze missie is om bij te dragen aan de transformatie van de maakindustrie. In het voorbije jaar hebben we al concreet bijgedragen aan doorbraken in product- en procesvernieuwing bij een tiental kernleden van het nieuwe onderzoekscentrum. De volgende jaren investeren overheid en een dertigtal bedrijven samen ongeveer 50 miljoen euro. Hiermee maken we onze ambitie waar om het concurrentievermogen van de in Vlaanderen gevestigde maakindustrie structureel te versterken.”

Philippe Muyters, Vlaams minister van Innovatie, vult aan: "Flanders Make brengt bedrijven samen voor open innovatie en slaat de brug tussen onderzoek aan de universiteiten en in de industrie. De resultaten zijn bovendien toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Flanders Make speelt een belangrijke rol in de versterking van onze maakindustrie, die ik vanuit de Vlaamse overheid ten volle zal blijven ondersteunen.”