Nieuws Limburg 50 miljoen voor nieuwe retailzone Tongeren

50 miljoen voor nieuwe retailzone Tongeren

50 miljoen voor nieuwe retailzone Tongeren

Aan de Luikersteenweg in Tongeren, bij enkelen onder u gekend als de buurt van dancing Real en industriezone Overhaem, komt een nieuwe handelszone voor winkels. Het stadsbestuur heeft hier zopas de vergunningen voor afgeleverd. Het wordt een retailpark, waar zich winkels zullen concentreren met bekende namen als Dreamland, O’ Cool, AVA Papierwaren, Leen Bakker, Avance, Brantano, enzovoort. In totaal zal er voor 50 miljoen euro geïnvesteerd worden. Het aantal jobs dat hiermee gecreëerd wordt, zal net geen 200 bedragen.

“Met het vergunnen van dit retailpark zullen we de consumenten een volwaardig winkelassortiment kunnen aanbieden,” zegt burgemeester Patrick Dewael. “Tongeren positioneert zich zo meteen als één van de belangrijkste winkelsteden in het zuiden van Limburg. Met de realisatie van dit project zullen we zeker nog meer kooplustigen naar Tongeren halen.”

De bouwwerken starten na het bouwverlof. De eerste winkels openen hun deuren in het najaar van 2012.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.