Fietstoerisme-300×225-1

5000 mensen hebben gelijk: Limburg is beste voor toerisme

Gevraagd naar hun favoriete regio om vakantie te vieren, antwoordde een meerderheid van 5.000 Belgen: Limburg! Waarom? Onze gastvrijheid, de natuur, het fietsaanbod, de gastronomie én... de gezelligheid!

Toerisme in Vlaanderen is veel meer dan de Belgische Kust, Brugge of grootsteden als Brussel en Antwerpen. Jaarlijks kiezen de 3,7 miljoen gasten, goed voor 10,2 miljoen overnachtingen, ook al eens voor een verblijf in één van onze groene regio’s. Een kortbij-vakantie wordt bij voorkeur in Limburg doorgebracht. “Niet verwonderlijk, want Limburg springt er met kop en schouders bovenuit”, weet een fiere gedeputeerde van Toerisme, Igor Philtjens. “Vakantiegangers kiezen voor Limburg omwille van de natuur, de gastvrijheid, het recreatief fietsaanbod en de gezelligheid en gastronomie. Dat gasten achteraf ook aangeven zeker opnieuw op vakantie te komen in Limburg, bevestigt dat de verwachtingen worden ingelost.”

Een belangrijk aandeel in de aantrekkingskracht van deze regio, komt op conto van de toeristische ondernemers. “Verblijfstoeristen spenderen gemiddeld 113 euro per persoon per nacht bij de lokale toeristische ondernemers”, weet Philtjens. “Een belangrijke bron van inkomsten die onze economie versterkt. We blijven ons dus met alle stakeholders inzetten om een kwalitatief toeristisch aanbod te voorzien en verder te investeren in het alom gewaardeerd wandel- en fietsaanbod dat Limburg rijk is.”