63 jobs bedreigd bij Steel Service Center in Bree

De raad van bestuur van Steel Service Center in Bree heeft beslist dat de boeken dinsdag bij de handelsrechtbank in Tongeren zullen neergelegd worden. De 63 medewerkers hebben dit maandag van de bedrijfsleiding te horen gekregen.

Marc en Luc Hegge, de eigenaars van Hegge in Hamont-Achel, namen in de zomer van 2010 persoonlijk het bedrijf over van de Duitse groep Dohmen. Op dat moment was de metaalverwerkende onderneming zo goed als failliet. "We hebben gedurende die 2,5 jaar wel veel bestellingen kunnen binnenhalen, maar financieel is het bedrijf nooit echt op de rails geraakt," zegt Marc Hegge. "We hebben er veel geld in gestopt, maar de winst bleef uit. Zeker nu de banken de kredietlijnen hebben afgesneden, is een bijkomende kapitaalronde van privé-investeringen onhaalbaar geworden. We hebben alles geprobeerd, maar de hoge loonkosten en de gevolgen van de crisis hebben zich duidelijk laten voelen. En als het echt niet meer gaat, moet je de stekker eruit durven trekken."

steel-service-center-legt-de-boeken-neer-60-tal-mensen-op-straat-id4406154-620x415Marc Hegge benadrukt dat er geen nadelige gevolgen zijn voor het bedrijf Hegge in Hamont-Achel. "Er waren wel wat synergie-voordelen, maar een echte binding was er niet. De getroffen werknemers van Steel Service mogen wel reageren op de vacatures bij Hegge. "Er werken in Bree heel goede vakmensen, van wie we de kandidatuur zeker in overweging zullen nemen om de plaatsen bij Hegge in te vullen," aldus nog de bedrijfsleider.

Prijs?
De vakbonden hopen dat er een overnemer wordt gevonden: "De familie Hegge heeft ervoor gezorgd dat, in plaats van het bedrijf failliet te laten gaan in 2010, de mensen hier tot nu hebben kunnen werken," zegt Bob Vanlaecke (ACV Metea). "Waar er voor hun komst heel veel economische werkloosheid was, is dat na de overname niet meer gebeurd. Er was dus heel veel werk, maar de winst bleef uit. Misschien hadden de prijzen wat hoger gemogen om rendabel te worden? Ik denk alvast dat een eventuele overnemer hier nog voldoende bestellingen en bekwaam personeel kan vinden. Het woord is nu aan de curator."