favv sint-truiden

630 Truiense bedrijven krijgen controleur op bezoek

Maar liefst 630 bedrijven uit Sint-Truiden die actief zijn in de voedingsindustrie, zullen tussen 20 en 27 oktober een controleur van het Voedselagentschap FAVV over de vloer krijgen. Om voorbereid te zijn op de grootschalige inspectie, organiseert het stadsbestuur een infosessie.

Alle ondernemingen die op één of andere manier met voeding in aanraking komen, van bakkerijen en restaurants tot detailhandels en marktkramers, mogen zich aan een bezoek verwachten. Dat heeft het FAVV zelf aangekondigd. Diverse criteria zullen onder de loep worden genomen, zoals bewaringstemperaturen, FIFO, traceerbaarheid, verpakkingen, enzovoort.

“Voor Sint-Truiden gaat het om zo’n 630 bedrijven", zegt schepen van Lokale Economie Pascal Vossius. "Ze moeten in orde zijn met heel wat regels en richtlijnen, die aan de hand van checklists kunnen afgepunt worden. Niet voor iedereen een evidente oefening. Vandaar dat wij als stadsbestuur een handje toesteken en meer informatie verschaffen tijdens een infosessie (1 oktober om 9u in ’t Veilinghuis). We zullen ook bij de marktkramers langsgaan om meer uitleg te geven over de controles die zij mogen verwachten."

Het FAVV blijft parallel ook onaangekondigde controles uitvoeren op de voedselveiligheid.