72 bedrijven duwen door qua duurzaamheid

72 Limburgse bedrijven mochten zopas in Zutendaal een certificaat in ontvangst nemen als beloning voor de acties die zij nemen op vlak van de duurzaamheidsdoelstellingen of SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. Ze volgden daartoe een traject bij Voka Limburg. Een aantal Limburgse bedrijven bereikten zelfs het hoogste internationale niveau qua duurzaamheidsinspanningen.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) is een traject waarbij bedrijven worden geholpen om aan de hande van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te komen tot een duurzamere bedrijfsvoering en toekomst. Het gaat daarbij niet alleen om het beschermen van onze planeet, maar ook om waarde te creëren voor aandeelhouders, werknemers en de samenleving als geheel.

“Europa heeft een belangrijke stap gezet in de richting van duurzaam ondernemen met de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive, of CSRD", zegt Cathérine Dreesen, directeur Duurzaam Ondernemen van Voka Limburg. "Deze nieuwe richtlijn legt strengere rapportagevereisten op aan bedrijven met betrekking tot duurzaamheidskwesties. Via het VCDO-traject komen de deelnemende bedrijven hier aan tegemoet."

Zopas mochten 72 Limburgse bedrijven bij betonspecialist Ebema in Zutendaal hun certificaat in ontvangst nemen. Daarnaast behalen 46 bedrijven uit Limburg het Unitar SDG Pioneer-label van de Verenigde Naties, drie Limburgse bedrijven (Fruitsnacks, Rezinal en Steengoed Projecten) mogen zich Unitar SDG-Champion noemen en drie ondernemingen staan zelfs op het punt op het hoogste Unitar SDG-label te ontvangen als Ambassador: Fruit At Work, LRM en Elep. Zij krijgen hun onderscheiding op een latere datum tijdens een bijzondere huldiging.