74 nieuwe bedrijfspanden in Lommel

In de KMO-zone Rietkolk in Lommel is projectontwikkelaar Van den Boer Concept druk in de weer met de bouw van tientallen bedrijfspanden. “Eens de volledige site volzet, zullen hier 150 tot 200 mensen aan de slag kunnen,” zegt Filip Remans van Van den Boer Concept.

Filip RemansRietkolk is onderdeel van een groot perceel van 12 hectare aan het industriegebied Nolimpark. Enkele jaren geleden werden er door eigenaar Van den Boer Concept al 4 grotere bedrijfseenheden gebouwd op het braakliggende terrein. Nu er naar de achterliggende percelen een openbare weg is aangelegd, is de projectontwikkelaar gestart met de bouw van onder andere 39 bedrijfsunits. “Wij bieden hiermee een pasklaar antwoord op de vraag van de markt,” aldus Filip Remans. “Heel wat startende ondernemingen willen graag een klein en betaalbaar eigen pand. In dat segment vonden ze tot dusver niet echt hun gading. Daarom hebben wij beslist om eenheden te bouwen van 144 tot 316 m². Met succes, want op heel korte tijd is al een aanzienlijk deel van de panden verkocht.”

“Op de overige gronden bouwen wij volledig op maat van de klanten nog eens ongeveer 35 bedrijfspanden vanaf 500 m². Als de bouwwerken aan dit tempo verder gaan, moet de volledige site ongeveer eind volgend jaar helemaal volzet zijn. De ervaring leert dat alle nieuwe ondernemingen hier dan 150 tot 200 mensen zullen tewerkstellen,” rekent Filip Remans uit.

Burgemeester Peter Vanvelthoven is blij met de nieuwe bedrijvenzone. “Voor Van de Boer Concept dit kocht, lag het terrein braak,” weet de burgemeester. “Vandaag zien we dat er veel belangstelling is voor nieuwe bedrijvigheid. Dat is een voor ons een teken dat de economie aantrekt en ondernemers nog graag bereid zijn om te investeren in onze stad.”