Nieuws Limburg 75 Limburgse bedrijfsleiders staan voor de klas

75 Limburgse bedrijfsleiders staan voor de klas

75 Limburgse bedrijfsleiders staan voor de klas

De negende editie van Ondernemers voor de Klas, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, werd zopas door Wouter Torfs in gang geschoten. Dit initiatief, waarvan VKW Limburg destijds de bezieler en initiatiefnemer was, brengt in onze provincie 75 ondernemers op de been die jongeren begeesteren over ondernemerschap en ondernemingszin.

Het doel van dit project is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent. “We willen hen uitleggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar hen vooral goesting doen krijgen om ondernemend te zijn”, zegt Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. In Limburg alleen al spreken 75 ondernemers en bedrijfsleiders tijdens 150 gastlessen jongeren toe.

“Met dit project geven we ondernemerschap echt een concreet en menselijk gezicht”, aldus nog Ruben Lemmens. “De persoonlijke verhalen van bedrijfsleiders inspireren onze jongeren en schetsen de competenties die op de bedrijfsvloer nodig zijn in een duidelijke context. Het is fantastisch dat 75 drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich met plezier vrijmaken om hun ervaringen te delen. Getuigenissen die bij die jongeren echt zullen blijven kleven. En waarbij ze meteen getriggerd worden zelf ook het ondernemerschap te overwegen.”

Wie staat er in Limburg bijvoorbeeld voor de klas: Bart Claes (JBC), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Gert Heylen (Aperam Stainless Genk), Dirk Vander Mierde (Datwyler), Johan De Boeck (Nitto Belgium), Johan Bongaerts (Bewel), Andy Moors (Veldeman), Marc Hegge (Hegge), Ivo Clerix (RCA), Nico De Baerdemaeker (Yontec) en vele anderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.