Nieuws Limburg 8,2 miljoen vers geld voor Silicon Line (Corda Campus)

8,2 miljoen vers geld voor Silicon Line (Corda Campus)

8,2 miljoen vers geld voor Silicon Line (Corda Campus)

Silicon Line, het Duitse bedrijf actief in optische technologie voor consumentenelektronica, haalde bij diverse investeerders 8,2 miljoen euro op. LRM, dat ook participeerde in eerdere kapitaalrondes, doet opnieuw mee. Silicon Line opereert vanop de Corda Campus in Hasselt en is naar verluidt goed op weg om een unieke positie te verwerven in zijn marktsegment.

De datacommunicatiemarkt evolueert enorm snel en de standaardtechnologieën in de sector, zoals koper en wireless, botsen tegen hun technische limieten. Silicon Line wil zich met disruptieve optische linktechnologie steeds meer richten op de markt van de consumentenelektronica en op een aantal grote Virtual Reality- en Augmented Reality-projecten. Op dit moment heeft Silicon Line voet aan grond in de industriële, medische en defensiemarkten.

“Silicon Line bouwde een mooi portfolio van technologieën en producten uit die nu al een invloed hebben op de huidige en toekomstige productontwikkeling in Noord-Amerika, Azië en Europa”, zegt Ruud van der Linden, CEO van Silicon Line. “We zijn onze investeerders dan ook heel erg dankbaar voor de financiële middelen die we nodig hebben om ons bedrijf verder uit te bouwen.”

Het kapitaal dat Silicon Line ophaalde bij LRM, Capital E, het Duitse Munich Venture Partners en het Taiwanese Unixtar, moet dienen om de eigen linktechnologie en de productie van bijhorende modules verder te laten groeien. Silicon Line creëerde in 2018 al tien nieuwe jobs en investeert in laboratoriumapparatuur. De OSA-modules worden in Hasselt geproduceerd en zorgen daar voor acht jobs.

“Silicon Line heeft op een hoogtechnologische markt een mooie doorbraak weten te realiseren”, zegt Lieven De Jonge, Head of Smart Manufacturing LRM. “Met hun unieke technologie tonen ze aan dat ze klaar zijn voor de toekomst en bewijzen ze hun relevantie in de markt. Wij zijn als investeringsmaatschappij heel blij om zo’n snelgroeiend bedrijf, dat bovendien opereert vanop de Hasseltse Corda Campus, een extra boost te kunnen geven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.