Wijnambassadeur Guy Monfort Foto: Dirk Vertommen

9 Limburgse sommeliers kunnen dé vakman van het jaar worden

Met 9 zijn ze: de sommeliers van Limburgse toprestaurants die kans maken op de titel van Sommelier of the Year. Daarbij ook enkele wijnkenners van sterrenzaken én een paar verrassende namen... U kunt hen helpen door een stem uit te brengen! Trouwens: ook voor de verkiezing van Wine Lady of the Year is er een Limburgse genomineerde.

Het is al voor de 14e keer dat de verkiezing van de Sommelier of the Year op de agenda staat. Het is geen wedstrijd, maar een erkenning voor dagelijkse inzet en professionaliteit. Organisator Home & Table by Meyhui wil dus vooral het beroep in de kijker plaatsen, en kenmerken als finesse, vakkennis en doorzettingsvermogen van de wijnkenners honoreren.

Vanuit het hele land worden er échte vakspecialisten door de jury uitgenodigd om hun talent te bewijzen. Daarbij ook 9 sommeliers van Limburgse restaurants:

Alessio Ottati (Arlecchino)
Koen Lammens (Aurum by Gary Kirchens)
Pieter Béatse (De Stadt van Luijck)
Lennert Holsteens (Klost’r)
Maaike Vandenhove (Le Bistrot du Prêt à Gouter)
Kjell Verbiese (Magis)
Diederik Herbots (Ogst)
Thomas Silvi (The Black Knife)
Harinxma Peterhans (Hoeve de Bies)

U kunt een stem uitbrengen op uw favoriet! De meest populaire kandidaten worden vervolgens door een vakjury beoordeeld om de finale winnaar te verkiezen.

In een tweede populariteitspoll wordt de titel van Wine Lady of the Year uitgereikt. Het gaat niet om vrouwelijke sommeliers, maar om dames die voor de sector een belangrijke rol van betekenis spelen. Bij de kanshebbers is oenologe en wijnbouwer Joyce van Rennes van wijndomein Kasteel Genoels-Elderen in Riemst. Voor haar stemmen kan via dezelfde knop als bij de sommeliers. Op de laureaten: schol, en doe ze nog eens vol!