Schermafbeelding 2024-04-19 om 16.57.27

Aamec viert verjaardag met investeringsprogramma

Aamec, het Genkse bedrijf met specialisatie in automatisatieprojecten, gaat een volgende fase van de groei in. Eigenaars Luc Stassen en Jo Vanbuel hebben hiervoor een investeringsprogramma uitgewerkt, onder meer in duurzame technieken.

Aamec werd precies dertig jaar geleden opgericht door Freddy Baeten en Yvo Dreesen, die vandaag nog steeds meewerken in de onderneming. Twee jaar geleden namen Luc Stassen en Jo Vanbuel de zaak over, waarmee de continuïteit was verzekerd. Aamec voert van a tot z automatiseringsprojecten uit, voornamelijk in de automotive-industrie, maar ook in andere takken, zoals de verpakkingssector. De klanten bevinden zich in Europa, maar de afgelopen jaren ook steeds meer in het verre buitenland, zoals de VS en China.

Intussen heeft de bedrijfsleiding beslist om een tandje bij te steken en een volgende groeifase voorop te stellen. Daar zijn de nodige budgetten voor uitgetrokken. "Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in duurzaamheid", zegt Luc Stassen. "We willen onze CO2-voetafdruk verkleinen en voeren daarom onder meer een relighting, vergroening van het wagenpark en de installatie van zonnepanelen door."

Dit alles tijdens de feestelijkheden ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan. "Op naar de volgende 30", aldus de enthousiaste eigenaars.