Nieuws Limburg Aandeel Melexis +100% in 2010

Aandeel Melexis +100% in 2010

Aandeel Melexis +100% in 2010

Beleggers die begin 2010 aandelen van chipfabrikant Melexis uit Tessenderlo hebben gekocht, konden deze enkele dagen geleden verzilveren met een winst van 100%. Het aandeel van het bedrijf uit de groep van STVV-voorzitter Roland Duchatelet steeg in 12 maanden van 7 naar 14 euro. Daarmee is Melexis één van de sterkst presterende Belgische aandelen. De opleving van de internationale automarkt, waar Melexis de computerchips voor levert, is de belangrijkste reden voor de sterke prestatie.

Andere toppers van 2010 waren onder meer weefgetouwenproducent Picanol (+356%) en staaldraadproducent Bekaert (+145%). Ook Kinepolis, van origine een semi-Limburgse onderneming, deed het uitstekend met 75% winst.

Bij de floppers van afgelopen jaar valt vooral Dexia op (-39%). Ook het Alfacam van Exqi-baas Fehervari deed het slecht (-37%), samen met een handvol biotech-bedrijven die nog steeds wachten op de grote doorbraak van hun ontwikkelingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.