Nieuws Limburg Aantal faillissementen in Limburg blijft dalen

Aantal faillissementen in Limburg blijft dalen

Aantal faillissementen in Limburg blijft dalen

Met ‘slechts’ 453 faillissementen in de eerste 9 maanden van dit jaar, heeft Limburg een uitstekende beurt gemaakt. Het is sinds 2009 geleden dat het aantal nog zo laag was. Ook het aantal jobs dat door faillissementen verloren ging, bevindt zich op een laagterecord. Als we daarentegen alleen naar de maand september kijken, was het een ramp in de rechtbank Hasselt (+27% tov vorig jaar) en een feest bij de collega’s in Tongeren (-37%).

Op sectorniveau stellen we in de eerste 9 maanden van dit jaar een spectaculaire daling vast van het aantal faillissementen in de horeca (-24%), groothandel (-25%) en landbouw (-50%). Vallen op in negatief oogpunt: transport (+62%), garages (+185%) en immokantoren (+50%).

De algemene daling is een trend in het hele land, zo merkt Graydon Belgium op, dat de cijfers verzamelde. Vooral in Wallonië gaat het de goede kant uit.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.