Nieuws Limburg Aanvoer erwten en bonen stokt bij Scana Noliko

Aanvoer erwten en bonen stokt bij Scana Noliko

Aanvoer erwten en bonen stokt bij Scana Noliko

In tegenstelling tot de fruitsector, die een heel goed seizoen doormaakt, is het veel minder gesteld met de groentenoogst in ons land. Zo valt de oogst van erwten en bonen erg tegen, wat een streep door de rekening betekent voor de Breese groentenverwerker Scana Noliko. De aanvoer bedraagt 5 tot 10 procent minder. Hierdoor zouden ook de prijzen voor de ingeblikte of ingevroren groenten gaan stijgen. Want om de bestellingen uit te leveren, moet er een beroep worden gedaan op leveranciers die verderaf gesitueerd zijn, wat veel duurder uitkomt.

Wat de gevolgen zullen zijn voor Scana Noliko, en vooral voor moedermaatschappij PinguinLutosa, is nog niet becijferbaar. Analisten verwachten zelfs dat de schaalvoordelen die werden gerealiseerd bij de overname van Scana Noliko, door de erwtencrisis kan geneutraliseerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.