Abdijbier Affligem nu ook Made in Limburg

Brouwerijgroep Alken-Maes brouwt sinds kort ook het succesvolle abdijbier Affligem in de fabriek van Alken. Dat komt omdat de maximale capaciteit van de brouwerij in Opwijk bereikt is. "En dat is ook de enige reden", reageert woordvoerder Lars Vervoort op de speculatie in het weekblad Trends, dat de productie in Opwijk misschien helemaal zou overgeheveld worden.

"Het verhaal is eigenlijk simpel," zegt Lars Vervoort. "Affligem doet het bijzonder goed in Frankrijk, maar ook in Spanje en Italië noteren we 'double digit' groeicijfers. In Opwijk kunnen we 200.000 hectoliter Affligem brouwen, en die maximale capaciteit is inmiddels bereikt. Vandaar dat we snel willen inspelen op de toenemende vraag. Aangezien er in Alken nog mogelijkheden waren, brouwen we daar nu dus ook Affligem. Dit gebeurt overigens onder supervisie van de brouwmeester uit Opwijk, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft."

Volgens het weekblad Trends zou het personeel in Opwijk een beetje ongerust zijn, omdat hiermee de mogelijkheid wordt geopend dat de volledige productie van Affligem naar Alken zou verhuizen. In Opwijk kan er immers niet meer worden uitgebreid, terwijl in Alken nog capaciteit voor zo'n 600.000 hectoliter beschikbaar is. "Dat is pure speculatie, die absoluut niet aan de orde is," aldus nog Lars Vervoort. "Deze beslissing heeft louter en alleen te maken met het succes van Affligem waar een snelle oplossing voor moest gevonden worden."