Nieuws Limburg ABN bouwt de grootste van het land

ABN bouwt de grootste van het land

ABN bouwt de grootste van het land

ABN Cleanroom Technology, het Bilzense bedrijf van Rosaline Wijnen en Jo Nelissen, heeft een knap order binnengehaald. Voor het UZ Gent mogen zij de grootste modulaire en mobiele ziekenhuisapotheek van het land bouwen. Het UZ speelt daarmee in op een nieuwe richtlijn die strikte eisen oplegt om geneesmiddelen en andere bereidingen binnen de ziekenhuismuren te mogen produceren.

Grote farmaceutische bedrijven zijn al jarenlang onderworpen aan strenge regels om hun medicijnen te produceren. Ziekenhuizen zullen moeten volgen en hebben 1 januari 2026 opgelegd gekregen als deadline om hun infrastructuur aan te passen. Het UZ Gent wil die termijn echter niet afwachten en heeft daarom bij ABN Cleanroom Technology in Bilzen een tijdelijke, mobiele ziekenhuisapotheek besteld. Samen met de firma De Meeuw (uit Willebroek) zal het bedrijf van Jo en Rosaline dit prestigieuze project met een oppervlakte van 650 m² nog dit jaar aanvatten.

Deze apotheek is uniek in ons land, onder meer door de technologie die ABN erin stopt. “Ons gepatenteerde VIX-concept komt voort uit een pre-engineered aanpak van de energetische en technische installaties”, zegt Jo Nelissen. “Zo kunnen we de bruikbare ruimte optimaliseren, de energiekosten minimaliseren en de duur van de bouwwerkzaamheden verkorten. Bovendien worden alle aspecten van de cleanroom in real-time gemonitord, geanalyseerd en bijgestuurd waar nodig.”

Het order is een mooie stap in de verdere ontwikkeling die het ondernemerskoppel voor ogen heeft voor ABN Cleanroom Technology. In juni 2022 verkochten ze zusterbedrijf ABN Klimatisatie aan de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv, waarbij ze zelf een herinvestering deden in het bovenliggende fonds. Deze strategische zet gaf hen de ruimte om zich vanaf dan volledig te richten op het nationale en internationale groeipotentieel van ABN Cleanroom Technology, dat nog steeds hun volledig eigendom is. “Met deze tijdelijke ziekenhuisapotheek voor UZ Gent halen we een fantastisch project binnen. We kijken alvast uit naar het eindresultaat”, besluit Rosaline Wijnen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Dirk H. 2022-09-29 12:14:28

Proficiat Jo en Rosaline. En... the best is yet to come!

Ludo L. 2022-09-28 21:59:12

Proficiat,

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.