ABN en EPA winnen samen order van 6 miljoen

De technieken voor de totale renovatie van het Wijnegem Shoppingcenter, een contract met een waarde van 6 miljoen euro, is toegewezen aan ABN uit Bilzen en EPA uit Opglabbeek. Het is maar door de uitstekende samenwerking van beide bedrijven dat ze erin geslaagd zijn deze grote opdracht binnen te halen.

jacky dreesen"In feite komen wij als kmo van 85 personen vrijwel nooit in aanmerking voor zulke grote projecten omdat wij moeten concurreren met de grote jongens die alles in huis hebben," zegt Jo Nelissen van ABN. "Door samen aan te bieden, is ons pallet aan diensten breder en staan we sterker in de onderhandelingspositie. Onze concurrenten zijn meestal grote multinationals die een vrij logge structuur hebben. We spelen sneller op de bal, en dat is een extra troef."

"Strategische samenwerking is de enige manier om in deze mondiale economie te overleven," voegt Jacky Dreesen van EPA toe (foto). "Je moet voldoende schaalgrootte hebben, die je als kmo alleen kan creëren door zulke samenwerkingsverbanden. Deze vorm van co-operation en co-creation is een goede manier om Limburg doorheen het Ford-debacle te loodsen."