abn jo rosaline22

ABN en Lenaerts vormen Fronnt met nieuwkomers

Fronnt, de groep van installatiebedrijven die vorig jaar werd gevormd bij de overname van ABN Klimatisatie en Lenaerts/LVR, heeft zich versterkt met 3 nieuwe partners. Daarmee wordt het nieuwe conglomeraat actief in heel Vlaanderen.

Fronnt werd medio vorig jaar opgericht door investeringsmaatschappij Gimv, die ABN Klimatisatie uit Bilzen en Lenaerts/LVR Electronics uit Houthalen-Helchteren overnam, om ze te groeperen tot een nieuwe koepel met specialisatie in het energiezuinig maken van gebouwen en industriële processen. Ook Climawest en Sanitel kwamen erbij.

Fronnt breidt nu verder uit naar heel Vlaanderen. Daarvoor heeft Gimv opnieuw drie toonaangevende installatiebedrijven in portefeuille genomen. Naast de acquisitie van Electro Verbeke uit Deinze, vervoegen Van Vooren/Setec uit Brugge en TAC! (The Airconditioning Company) uit Wilrijk de groep. Ook investeringsmaatschappij Tilleghem steekt daarbij een handje toe.

Ruben Monballieu, Partner bij Gimv Sustainable Cities, legt het uit: “Deze acquisities betekenen een belangrijke stap vooruit in onze ambitie om een leidende groep van installatiebedrijven uit te bouwen. We zijn enthousiast over het groeitraject dat we tot nu toe hebben afgelegd en kijken ernaar uit Fronnt verder te versterken. Samen met Tilleghem en alle gedreven Fronnt-ondernemers willen we oplossingen aanreiken voor de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.”