ABN cleanroom

ABN haalt mega-order binnen voor cleanrooms

ABN uit Bilzen heeft zopas een order ontvangen van 2,7 miljoen euro voor de bouw van nieuwe cleanrooms. Klant is de beursgenoteerde Nederlandse groep Aalberts, actief in 'mechatronica' (volgens Wikipedia: de combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek).

Aalberts is een sterk groeiend bedrijf met high-tech klanten, zoals ASML. Er wordt hoogwaardige technologie voor geproduceerd in de meest cleane omstandigheden. De uitbreiding van de productie wordt nu toevertrouwd aan ABN, dat met de eigen cleanroomtechnologie ervoor moet zorgen dat er geen contaminatie in het productproces optreedt.

"Aalberts heeft voor ons gekozen omwille van het uiterst lage energieverbruik en de bijhorende lage ‘footprint’ van het concept dat wij gepatenteerd hebben", zegt Jo Nelissen van ABN. "Dat onze cleanrooms 'Industry 4.0-ready' zijn, geeft ons een belangrijk voordeel. Deze referentie opent bovendien deuren naar internationale klanten, aangezien Aalberts een erg goede naam heeft in de micro-elektronica."