innovatie awards 2018

ABN, Isola en Fibricheck zijn meest innovatief

Innovatie is van levensbelang voor de continuïteit van onze economie. Daarom kunnen de beste voorbeelden niet genoeg in de kijker worden geplaatst, zodat ze anderen inspireren om zelf vernieuwend uit de hoek te komen. Als laureaten van de Limburgse Innovatie Awards schuift Voka Limburg de firma's Fibricheck, ABN Klimatisatie en Isola Belgium naar voor.

Een jury onder het voorzitterschap van de Limburgse gouverneur Herman Reynders, selecteerde drie laureaten:

In de categorie Limburgse product- of diensteninnovatie was Isola Belgium de sterkste. Uit het verslag van de jury blijkt: “In een traditionele sector als de bouw is het niet vanzelfsprekend, maar Isola is er dankzij zijn innovatiecultuur in geslaagd om een totaalpakket voor te stellen met unieke producten, diensten en bijhorende investeringen en tewerkstelling.”

Daarnaast was er ook een categorie voor Limburgse procesinnovatie en industrie 4.0. Hier onderscheidde ABN Cleanroom Technology zich van de rest. De jury oordeelde: “Strategische samenwerkingen en innovatieve processen zorgen ervoor dat deze onderneming als pionier andere dienstverleningsmodellen gebruikt om een complex hoogtechnologisch product op een toegankelijke manier aan te bieden.“

De derde categorie zette de meest beloftevolle Limburgse gamechanger of het meest innovatieve businessmodel 2018 in de kijker. Daarin werd de startup Fibricheck tot winnaar uitgeroepen. “Een unieke app, waarmee ze de Amerikaanse FDA wisten te overtuigen en klaar zijn om door te breken als innovatieve trendsetter die de gezondheidssector drastisch zou kunnen veranderen”, argumenteerde de jury.

Grote winnaar
Uit deze 3 winnaars mocht het grote publiek van het event Zigzag 2028 nog een eindlaureaat kiezen. Dat werd Fibricheck, dat zich dus het meest innovatieve bedrijf van Limburg mag noemen. De Hasseltse startup volgt daarmee Arkite op.

“Fibricheck is zeker en vast een verdiende winnaar”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. "Door hier aandacht aan te besteden, willen we anderen motiveren en inspireren om met innovatie het verschil te maken."