06. Winnaar Limburg Foto’s winnaars (A&CO)

Accountants zijn Fitste Bedrijf van Limburg

Een gezondheidschallenge van amper 12 weken is al voldoende om de sportieve fitheid van je medewerkers met liefst 17,2% te verbeteren. Dat blijkt uit de metingen van gezondheids- en motivatiespecialist Ready2improve bij 742 medewerkers in het kader van de wedstrijd Het Fitste Bedrijf. De Limburgse tak van deze competitie werd gewonnen door accountantskantoor A&Co uit Hasselt.

Tijdens de 5de editie van de gezondheidschallenge Het Fitste Bedrijf gingen 40 Vlaamse ondernemingen de uitdaging aan om de fitheid van alle collega's aan te scherpen. In totaal volgden 742 medewerkers het programma. De winnaar is de onderneming die op basis van fitheidsmetingen (BMI, het vetpercentage, de sportconditie en de herstelcapaciteit) op 12 weken het meeste vooruitgang heeft geboekt. Daarnaast wordt er ook naar de evolutie van een reeks mentale elementen gekeken waaronder de vitaliteit, depressieve gevoelens en algemeen welzijn.

Voor de provincie Limburg kwam A&Co Accountants als winnaar uit de bus. "We zijn er gewoon helemaal voor gegaan", zegt zaakvoerder Ann Van Baelen. "Ik vond dat deelname aan deze wedstrijd de sfeer in ons team bevorderde. Het gaf ons een fijn groepsgevoel, en dat was voor ons het belangrijkste. We zijn er ook allemaal fitter door geworden, dat is positief. Zelf sport ik, net als een aantal teamgenoten, nu veel meer."

Op basis van de cijfergegevens stelt Wouter Goris van Ready2improve vast dat de sportconditie van de deelnemers aan Het Fitste Bedrijf op 12 weken tijd met maar liefst 17,2% is toegenomen. "Hun algemene conditie ging met 5% vooruit en ook de mentale progressie was aanzienlijk. Zo nam de vitaliteit toe met 6,8% en steeg de algemene welzijnsscore met 11,7%. Het vetpercentage van de deelnemers daalde gemiddeld met 4% en de BMI met 1,35%. Ook de mentale vooruitgang is indrukwekkend. Depressieve gevoelens verminderden met 8,85%. De vitaliteit steeg gemiddeld met 6,45% en de algemene welzijnsscore schoot de hoogte in met 10,55%. Allemaal resultaten waar ik bijzonder tevreden mee ben. Het is geweldig om te zien dat een relatief kleine inspanning een groot verschil maakt. Niet alleen de werknemers zelf, maar ook de bedrijven profiteren ervan. Zo gaat het ziekteverzuim 12 tot 36% naar beneden bij medewerkers die voldoende lichaamsbeweging hebben en schiet de vitaliteit de hoogte in. Cijfers die tot nadenken stemmen..."