MarkMaesen-300×213-2

Actief boekt beste jaar ooit (144 miljoen)

De Limburgse uitzendgroep Actief (interim, bouwinterim en dienstencheques) heeft met een omzetcijfer van 144 miljoen euro het beste jaar uit de bedrijfsgeschiedenis geboekt. "Ik kan niet spreken over de collega's, maar met een stijging van 34% doen we veel beter dan het gemiddelde van de markt," zegt gedelegeerd bestuurder Mark Maesen. "Dit komt enerzijds door de instandhouding van onze teams tijdens de crisis, waardoor we meteen klaar stonden toen de heropleving zich aandiende. Een tweede reden is dat we in 2010 7 nieuwe kantoren hebben geopend, die meteen hebben bijgedragen tot het resultaat." De nieuwe vestigingen bevinden zich in Antwerpen (voor bedienden), Oudenaarde, Herentals, Oostende, Ath, Tielt en Lier. Het totale aantal vestigingen komt daarmee op 51.

Actief gelooft sterk in een organische, interne groei. "We hebben nog nooit een overname gedaan, en dat staat er ook niet direct aan te komen. Voor 2011 staan er wel nog een aantal nieuwe eigen vestigingen op de agenda," belooft Mark Maesen. "We denken daarbij vooral aan Oost en West-Vlaanderen, waar we nog wat ondervertegenwoordigd zijn. In Limburg liggen onze roots, waardoor we hier een vrij grote dekking hebben. Misschien dat er in termijn in Lommel nog een kantoor bijkomt, aangezien de industrie zich daar heel snel ontwikkelt."

De Actief-groep werd in 1988 opgericht door Raymond Maesen en kwam via een MBO in handen van diens neef Mark, samen met KBC Private Equity en Indufin. Er werken zo'n 270 mensen.