Nieuws Limburg “Administratieve vereenvoudiging is lachwekkend”

“Administratieve vereenvoudiging is lachwekkend”

“Administratieve vereenvoudiging is lachwekkend”

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Voka Limburg tussen Kerst en Nieuw het aantal bladzijden in het Belgisch Staatsblad geteld. De teller bleef steken op 106.264. “We worden verondersteld al deze informatie te kennen, wat ronduit belachelijk is”, stelt Johann Leten van Voka.

“Stel dat we 3 minuten nodig hebben om een pagina te lezen, zouden we 200 dagen per jaar bezig zijn om het Staatsblad te lezen”, rekent Leten uit. “Totaal absurd natuurlijk in tijden dat administratieve vereenvoudiging zou moeten leiden tot minder en betere regels. Alleen zo krijgen ondernemers meer tijd om zich te focussen op hun kerntaken.”

Het aantal pagina’s is in 2018 weliswaar gedaald, maar blijft nog ruim boven de 100.000. Dat gebeurde eerder nog maar 4 keer in de geschiedenis. Absurd, vindt Johann Leten. “We verwachten steeds meer van onze ondernemingen, niet in het minst rond flexibiliteit. Er zit heel wat innovatief vermogen in onze provincie en dat moet ondersteund worden door regelgeving. Niet tegengewerkt. Regels moeten een bondgenoot worden om concurrentieel te blijven in binnen- én buitenland.”

En hij gaat voort: “De cijfers spreken voor zich en zijn bijna lachwekkend. Bijna, want in de realiteit is het eerder om te huilen. Daarom pleiten we ervoor dat nieuwe regelgeving simpelweg het doel vastlegt waarop gemikt wordt, zonder in detail te omschrijven op welke manier en met welke instrumenten dat bereikt moet worden. Een regelgeving die technologie-neutraal is geformuleerd en de nodige vrijheid biedt over hoe de doelen worden gehaald: dat is de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.