Adsolut, JForce en Etalentis bij Belgische techno-toppers

Deloitte heeft zopas de genomineerden bekendgemaakt voor Deloitte Technology Fast50, een onderscheiding die de snelstgroeiende technologiebedrijven in ons land bekroont. Daarbij ook 2 Limburgse firma’s: Adsolut uit Hasselt en Etalentis, ook uit Hasselt.

Adsolut is het softwarehuis van Marc Mommen. Langs de Grote Ring in Hasselt vooral oplossingen gemaakt voor accountants en boekhoudkantoren. Daarnaast wordt er ook voor KMO’s software geïmplementeerd.

Etalentis is het bureau van Bart Martens dat ingenieurs op projectbasis uitstuurt voor alle mogelijk bouw, ict en infra-projecten. Het bedrijf opende vorig jaar nog een bijkomende vestiging in Antwerpen.

Er is overigens nog een Hasselts bedrijf genomineerd: J4S/JForce een jong en innovatief IT-bedrijf (dat ook in Kortrijk is gevestigd). Het heeft onder meer een ingenieus betaalsysteem gelanceerd om via armbandjes te betalen op events.

Deloitte wil met deze Fast50 de winnaars aanmoedigen en hen een internationale etalage aanbieden, waardoor ze in de kijker lopen bij investeerders, klanten en andere interessante contacten. Er zijn diverse onderscheidingen, meer bepaald voor bedrijven die langer dan 5 jaar actief zijn of minder dan 5 jaar (‘Rising Stars’), en voor technologie-ondernemingen volgens sectoren (IT, Clean Tech & energie, biotech, media/internet/telecom). De winnaars nemen bovendien automatisch deel aan de internationale competitie die met alle laureaten wordt gehouden.