Hilde Dexters Tim Torfs

Advies over afslanken aanwezig in apotheek

Tim Torfs, de ondernemer uit Beringen die met zijn afslankconcept mensen begeleidt naar een gezondere levensstijl, gaat opnieuw een aantal extra vestigingen openen. In Lummen, Geel en Tremelo zal hij een consultatieruimte in gebruik nemen, aanpalend aan de lokale Panorama-apotheken van (de ook al Limburgse ondernemers) Hilde Dexters en Bert Thys.

Tim Torfs heeft een eigen formule ontwikkeld om niet alleen op korte tijd gewicht te verliezen, maar ook om de nieuwe vormen zo lang mogelijk vast te houden. Zijn concept, dat hij ‘Slank in 9 weken’ heeft gedoopt, is gebaseerd op een stapsgewijs dieet dat wordt aangevuld met een aantal voedingssupplementen. Doorheen de diverse fases wordt opgebouwd naar een ‘normaal’ voedingspatroon dat langdurig kan volgehouden worden en bijgevolg het zogenaamde jojo-effect neutraliseert. Onderdeel van het concept is een wekelijkse consultatie om de vorderingen te bespreken. Torfs heeft hiervoor al een vijftiental locaties in gebruik, en daar komen er nu nog drie bij.

Drempelverlagend

“Tijdens de consultaties wordt de evolutie van het gewichtsverlies besproken, en wordt daar gepersonaliseerd advies aan gekoppeld”, vertelt Tim Torfs. “We merken dat de afspraken ook motiverend werken om de inspanningen vol te houden. Als locatie hiervoor kiezen we telkens een consultatieruimte in de directe omgeving van de klant. Wij komen als het ware naar de klant toe, wat het comfort ten goede komt en de drempel verlaagt. Momenteel beschikken we over 15 vestigingen, en in functie van de vraag in bepaalde regio’s, gaan we op zoek naar bijkomende praktijkruimtes om ons netwerk uit te breiden. De volgende openingen staan op de agenda in Tremelo, Geel en in het centrum van Lummen.”

Preventief beleid
De drie nieuwe vestigingen bevinden zich telkens in een afzonderlijke ruimte in of naast een Panorama-apotheek. Deze groep, aangestuurd door Hilde Dexters, bestaat momenteel uit 11 apotheken in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. “De consultaties die Tim Torfs aanbiedt, staan los van de werking van onze apotheken”, zegt de uit Lanaken afkomstige Hilde Dexters. “We gaan wel zijn producten te koop aanbieden. We zijn van mening dat niet alleen patiënten die reactief een medicijn of andere oplossing voor hun gezondheidsproblemen nodig hebben bij ons moeten terechtkunnen, maar ook de mensen die preventief het heft in handen willen nemen om een gezondere levensstijl aan te nemen. We weten dat de hulpmiddelen die Tim Torfs aanbiedt hiertoe kunnen bijdragen, zodat we in het welzijn van onze klanten en patiënten een ideale oplossing kunnen aanbieden.”

De nieuwe praktijken van het Tim Torfs Instituut gaan open in Tremelo, en weldra ook in Geel en Lummen.