Advocaten krijgen Tongerse rechtbank in vizier

Consenso-advocaten, met vestigingen in Tongeren en Genk, heeft enkele dagen geleden zijn intrek genomen in een geklasseerde herenwoning in Tongeren. Veel kilometervergoedingen zal de bedrijfsleiding niet moeten uitbetalen, want het nieuwe kantoor ligt vlak tegenover het gerechtsgebouw van Tongeren.

Consenso TongerenDe nieuwe stek van Consenso deed in het verleden nog dienst als jeugdrechtbank en ontmoetingscentrum voor bejaarden, en was toen beter gekend als De Piepel. Felix Ruysschaert, advocaat-vennoot: “We hebben er alles aan gedaan om het pand volledig in orde te zetten voor de start van de Kroningsfeesten. Dat is gelukt dankzij nauwe samenwerking met de Stad Tongeren, Onroerend Erfgoed en DFM-architecten.”

Britta Delbrouck, ook advocaat-vennoot: "Ik ben opgetogen met de centrale ligging van het kantoor, aan het recent opgewaardeerde Vrijthof en vlak tegenover de rechtbank. Dit is praktisch voor ons, maar zeker ook voor de cliënten.”

Consenso-advocaten telt momenteel 20 advocaten en 8 bedienden. De Tongerse vestiging zal 8 advocaten en 3 bedienden huisvesten. Tot slot nog dit: Bernard Mailleux, ook advocaat-vennoot bij Consenso, is de enige kandidaat om stafhouder te worden van de verenigde balies van Tongeren en Hasselt. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij dus de eerste worden die deze eengemaakte functie opneemt.