Nieuws Limburg Advocaten maken overtreders wegwijs

Advocaten maken overtreders wegwijs

Advocaten maken overtreders wegwijs

Achter het stuur betrapt met een glaasje op? Door het rode licht gereden of weggesleept van een parkeerplaats voor andersvaliden? Met Ottoo.be is er nu een platform waar overtreders alle informatie kunnen vinden als ze voor de politierechtbank moeten verschijnen. Initiatiefnemer is advocatenkantoor TVO Advocaten uit Hasselt.

“Het is opvallend hoeveel mensen zonder advocaat of zelfs niet op hun proces verschijnen, terwijl ze nochtans in de meeste gevallen recht hebben op gratis bijstand”, zegt meester Tom Van Overbeke, zaakvoerder van TVO Advocaten. “Met Ottoo.be willen we informatie verstrekken over de diverse verkeersovertredingen en de potentiële bestraffing die daar tegenover staat. Wanneer moet ik een alcoholslot installeren? Kan ik een speekseltest weigeren? Hoe vraag ik na een snelheidsboete de foto op? Het zijn maar enkele vragen waar op Ottoo.be een antwoord kan gevonden worden.”

Volgens het Hasseltse advocatenbureau is er nood aan een dergelijk platform omdat veel verkeersovertreders niet persoonlijk naar de politierechtbank afzakken als hun dossier voorkomt. “Dat komt doordat rechtszoekenden vaak niet correct geïnformeerd zijn door hun verzekeraar”, weet Van Overbeke. “Het feit dat ze het recht hebben om zelf hun advocaat te kiezen of dat ze ook recht hebben op een advocaat indien ze teveel gedronken hebben of zelfs drugs hebben gebruikt, weten velen niet. Net zomin dat ze in vele gevallen recht hebben op gratis juridische bijstand.”

TVO Advocaten wil overtreders niet goedpraten of helpen om de regels te omzeilen, maar wel hen correct informeren. “Iedereen moet van een optimale verdediging kunnen genieten. Dat is en blijft het uitgangspunt van ons rechtssysteem, ook voor verkeersovertreders.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.