Nieuws Limburg Airdeck bespaart 45.000 euro op energiefactuur Hollandsch Huys

Airdeck bespaart 45.000 euro op energiefactuur Hollandsch Huys

Airdeck bespaart 45.000 euro op energiefactuur Hollandsch Huys

Dat energiezuinige bouwoplossingen hot zijn, is geen geheim. Maar over het effectieve rendement doen de wildste verhalen de ronde. Airdeck, het bedrijf voor lichtgewicht welfsels van Marmorith-Bouwteam Houben, nam 2 jaar de tijd om met zekerheid de energieprestaties van hun innovatieve toepassing te achterhalen. “We weten nu dat ons kantoorgebouw Hollandsch Huys in Hasselt een E-peil haalt van 49 en een K-peil van 22,” zegt Véronique Houben van Airdeck. Bekijk hier het filmpje! “Vertaald naar de energiefactuur betekent dit voor een oppervlakte van 4000 m2 een jaarlijkse besparing van zo’n 45.000 euro. Er wordt bovendien jaarlijks ruim 110 ton minder CO2 uitgestoten.”
Airdeck is een welfsel dat leidingen kan bevatten waar warm en koud water doorstromen, aangestuurd door een warmtepomp. Een soort vloerverwarming, zeg maar, waarmee het klimaat automatisch kan geregeld worden, en de binnentemperatuur nagenoeg constant blijft, of het buiten nu +30, dan wel -15°C is. “Vergeleken met traditionele kantoorgebouwen bereiken we een energiebesparing van 90%,” zegt Véronique Houben nog. “De KU Leuven nu gaat samen met andere Europese universiteiten en hogescholen het project bestuderen om meer algemene richtlijnen voor energie-efficiëntie te kunnen opstellen.”

Nog een ander filmpje over dit systeem kan je hier bekijken: Airdeck-vloersysteem

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.