Nieuws Limburg Albert zet sap en soep op de stoep

Albert zet sap en soep op de stoep

Albert zet sap en soep op de stoep

Nog deze week strijkt start-up Alberts neer op de Corda Campus met een wereldprimeur: een soepautomaat. Daarnaast wordt ook een volautomatische machine gepresenteerd waarmee passanten een smoothie op maat uit de muur kunnen toveren.

In Brussel en Antwerpen staan ze al. Nu is Hasselt aan de beurt voor de smoothie-automaten van Alberts. Het concept is vernieuwend: je selecteert stukken fruit en groenten, die volledig automatisch worden gemixt tot een smaakvolle smoothie. Het is zelfs mogelijk om via een app een eigen creatie samen te stellen en die door de automaat telkens opnieuw te laten verwerken. “Onze innovatie is een mooie combinatie tussen voeding, robotica en artificiële intelligentie”, legt CEO Glenn Mathijssen uit.

Maar er is meer. Donderdag en vrijdag wordt op de Corda Campus ook de eerste soepautomaat voorgesteld die volgens hetzelfde principe werkt. Dus geen pakjes waar je heet water op giet, maar verse soep die zelf kan samengesteld worden. “Het is de eerste automaat in zijn soort ter wereld”, aldus Mathijssens. “We mikken hiermee op de wereldmarkt, want soep drinkt men overal. En we moeten het concept serveren als het heet is, want in coronatijden is de volledig contactloze bediening een feature die enorm aanspreekt. We hebben momenteel al aanvragen uit 75 landen, dus dat dit een hit wordt, daar mag je nu al zeker van zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.