Alcomel legt miljoen klaar voor uitbreiding

Dat u het bedrijf Alcomel in Tessenderlo niet kent, moet u niet als een schande beschouwen. "Wij zijn actief in de zeer specifieke niche van de verzorgingsinstellingen," zegt afgevaardigd bestuurder Jan Van Eynde. "We maken totaaloplossingen, zoals kant-en-klare badkamers die in ziekenhuizen of rustoorden geplaatst worden. Een voorbeeld van onze toepassingen is de anti-bacteriële vloer, die in één stuk wordt gegoten in alle mogelijke kleuren. Of ook uit onze eigen R&D-afdeling: doucheschermen die makkelijk vanuit een rolstoel te bedienen zijn."

Met de zorgsector als klant, zijn de activiteiten van Alcomel een booming business. "De juiste cijfers hebben we nog niet, maar voor 2010 zullen we toch een groei van 15 tot 20% realiseren," zegt Jan Van Eynde nog. In 2009 haalde Alcomel een omzet van 14,2 miljoen euro. "Door de toenemende opdrachten zijn we ook druk in de weer met uitbreidingsplannen. Voor bijkomende gebouwen en machines zullen we zowat een miljoen euro nodig hebben."

Alcomel behoort tot de grote groep Ravago, waarvan de meeste andere bedrijven in totaal andere domeinen actief zijn, zoals kunststofgranulaten. Het Looise bedrijf stelt 66 mensen tewerk, maar met de eigen plaatsingsdienst erbij (Alcopro) wordt de kaap van 100 medewerkers overschreden.