Nieuws Limburg Aldeneyck is beste wijnproducent van België

Aldeneyck is beste wijnproducent van België

(Foto: Philippe Pergens)

Aldeneyck is beste wijnproducent van België

Perswijn, een toonaangevend tijdschrift voor wijnliefhebbers, heeft wijndomein Aldeneyck in Maaseik uitgeroepen tot allerbeste van België. Een mooie bekroning voor Karel en Tine Henckens, die als pioniers al 19 jaar timmeren aan de weg van de Limburgse wijnbouw.

Het gaat om de prijs voor de beste Belgische wijnproducent van 2021, verkozen door een professionele jury. Die duidt Aldeneyck aan als grote voorbeeld van de stijging in kwaliteit die de Belgische wijnbouw te bieden heeft. Een mooie bekroning voor Karel Henckens en Tine Linssen, die al bijna 20 jaar een lange strijd voeren om in deze streek wijnen van topniveau te maken.

De jury is lovend over de paradepaardjes van Aldeneyck, met name de wijnen van de Pinot Noir en de Chardonnay Heerenlaak. “Wereldklasse van Belgische makelij uit een bijzonder grensoverschrijdend grensgebied”, zo laat de jury optekenen. Santé voor de familie Henckens!

Reageer op dit bericht

Reacties

Mulders Stefan C. 2021-12-09 07:11:01

Proficiat Karel & Tine ! Good bézig !

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.