alderss klein

Alders koopt zich in bij Antwerpse partner

De groep Alders Transport uit Pelt kondigt een participatie aan in Haesaerts Intermodal, een logistieke dienstverlener met specialisatie in chemische producten. “Een unieke opportuniteit”, zegt Roel Smets, eigenaar en Managing Director van Alders.

Haesaerts Intermodal is een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar geleden werd opgericht en dat is uitgegroeid tot een specialist in het transport van hoogwaardige chemische vloeistoffen en gassen via weg, binnenvaart, zeeschepen en spoor. Het intermodale netwerk strekt zich uit van West-Europa over Centraal- en Oost-Europa tot de Centraal-Aziatische landen.

“Met de vestiging van Haesaerts Intermodal in Zwijndrecht krijgen we er een derde operationele hub bij op Belgische bodem”, zegt Roel Smets. “En dit op een strategische locatie in de nabijheid van de grootste chemische cluster van Europa. Doordat beide bedrijven focussen op logistieke dienstverlening naar, van en in de landen van Centraal- en Oost-Europa, ontstaan er tal van mogelijke synergieën.”

De gecombineerde groep beschikt over een vloot van 450 trekkers en 1.200 getrokken eenheden, en stelt 550 mensen te werk. De omzet zal voor 2019 naar verwachting meer dan 85 miljoen euro bedragen.