andermans zaken donderdag

Alexandra redt ondernemersleven op prime time tv

Wie donderdag naar het razend populaire tv-prgramma Andermans Zaken met Kamal Kharmach kijkt, zal daar plots een Limburgse ondernemer zien opduiken... Alexandra Limage van Sprint Transport in Houthalen-Helchteren werd door de programmamakers opgetrommeld om een West-Vlaamse garagist uit de penarie te helpen. Top-tv!

"Enkele jaren geleden werd ik door Kamal Kharmach gevraagd om vanuit mijn eigen ervaringen als ondernemer advies te geven over diverse businesscases", vertelt Alexandra Limage. "Samen met toppers als Wouter Torfs en Jurgen Ingels werd mijn expertise in coronatijd ingeroepen om tijdens webinars andere ondernemers te adviseren over zakelijke issues. Dat is de productie van Andermans Zaken blijkbaar bijgebleven, want voor de huidige reeks die op tv wordt uitgezonden, hebben ze opnieuw gevraagd om mijn licht te laten schijnen op een businesscase met het nodige werk aan..."

Heel concreet werd Alexandra gepolst om het bedrijf M-Car Tech van Jean-Yves Maelfait uit Roeselare kritisch onder de loep te nemen. "Op zich een schitterende onderneming, geleid door een echte vakman die enorm inzit met de tevredenheid van zijn cliënteel", zo blikt Limburgse ondernemer van Sprint Transport vooruit op de uitzending. "Hij restaureert de mooiste oldtimers en pimpt de knapste rally- en racewagens. Allemaal peperdure collectors' items. Maar: Jean-Yves was een ramp op vlak van administratie en financieel beheer. Hij bestelde dure onderdelen die hij vergat door te factureren. Of werkte veel te lang aan projecten van klanten die hun rekeningen niet betaalden. Het gevolg was een gigantische schuldenberg en uitzichtloze stapel papierwerk."

Alexandra ging op vraag van Kamal polshoogte nemen en maakte na een lange observatie een verslag met alle pijnpunten en mogelijke verbeteringen. "In de uitzending zal je zien welke ingrepen ik heb voorgesteld om de rendabiliteit van M-Car Tech gevoelig op te krikken", vertelt ze. "Aan de hand van een maquette werden mijn suggesties duidelijk gemaakt aan Jean-Yves en zijn team. Of het gelukt is om de sputterende motor opnieuw aan het draaien te krijgen? Dat zal je zelf op tv moeten bekijken", zegt ze mysterieus.

Tot slot nog dit: "Ik vond het wel grappig dat een Limburgse in een West-Vlaams bedrijf blijkbaar niet voor elke Vlaming verstaanbaar is", zegt Alexandra Limage. "Vandaar dat we allemaal ondertiteld zijn. Dus wees gerust: mijn 'operatie redding' zal door iedereen vanop de eerste rij kunnen gevolgd worden!"

Andermans Zaken, donderdag 8 februari om 20u45 op VRT Eén. Kijken!