Alkens bedrijf beste Europese investeerder van België

datwyler

In Brussel werd woensdagavond de Flanders Investment Trophy 2016 uitgereikt. De hoofdvogel over alle categoriën heen werd afgeschoten door het Japanse Nippon Shokubai, dat in Zwijndrecht een nieuwe chemische fabriek bouwt ter waarde van 350 miljoen euro. Hiermee worden 70 nieuwe banen gecreëerd.

Het Zwitserse Datwyler uit Alken was als laureaat van de categorie voor de Europese moederbedrijven, één van de 3 genomineerden voor de 'overall' hoofdprijs. Datwyler is in Alken gestart met een forse uitbreiding, die zo'n 25 miljoen euro kost. Het maakt van de Limburgse vestiging de eerste fabriek wereldwijd die van A tot Z in een cleanroom-omgeving kan produceren. Voor de 660 medewerkers van Datwyler Pharma Packaging betekent de investering werkzekerheid voor minstens de komende 10 jaar.

Trouwens, in de categorie van de latere eindwinnaar (Asia, Africa and Middle-East), was er nog een investering in Limburg genomineerd. Mobis Parts, een onderdeel van de Hyundai-groep, spendeert dit jaar nog 30 miljoen euro in Beringen en wil daarbij op termijn 200 nieuwe banen creëren.