ErikBuntinx-2

Alkens farmabedrijf haalt 15 miljoen op

Het Alkense bedrijf PharmaNeuroBoost (PNB) gaat via een nieuwe kapitaalronde 15 miljoen euro ophalen. "Hiermee gaan we het eerste deel van de laatste onderzoeksfase in om ons leadproduct, een antidepressivum, te testen," zegt CEO Erik Buntinx. "Het engagement van onze investeerders bewijst dat dit middel een enorme potentie heeft." Buntinx raamt de mogelijke omzet ervan, vooral op de Amerikaanse markt, op 1 miljard euro. "Tegen 2015 hopen we definitieve goedkeuring te krijgen, waarna de commercialisering in 2016 kan starten."

Het verse kapitaal dient meteen ook om het tweede product van PNB te testen. "Het gaat om een middel tegen schizofrenie," aldus nog Erik Buntinx. "Hiermee zitten we in de tweede fase, waarin voor het eerst op mensen wordt getest."

Naast oprichter Erik Buntinx zijn de aandeelhouders van het Alkense biotechbedrijf KBC Private Equity, Saffelberg Investments en Biovest. Buntinx sluit niet uit dat in een volgende fase naar de beurs wordt gestapt om extra geld op te halen.