All Drinks verhuist met Districo naar Genk

De Gullegemse aankoopvereniging van dranken en non-foodartikelen Districo is sinds enkele weken actief in de nieuwe vestiging in de Gieterijstraat in Genk. In recordtempo werd hier een nieuw magazijn gebouwd met 40.000 referenties, goed voor een investering van 1,8 miljoen euro. Door het gedeeltelijk samengaan met de Limburgse sectorgenoot cvba All Drinks, is ook deze nu terug te vinden in Genk, en niet langer in Halen of in het gehuurde magazijn in Lummen.

"In 2009 zijn we tot een intensieve samenwerking gekomen, waarbij wij de vaten bier zijn gaan doen en Districo de bakken," zegt Michel Vandepoel, secretaris van All Drinks. Dat verklaart waarom de omzet is teruggevallen van 14,8 naar 10,6 miljoen. "Bovendien maken wij nu gebruik van hun infrastructuur in Genk en bedienen wij de klanten die zij moeilijker vanuit West-Vlaanderen kunnen beleveren. Het is dus een win-winsituatie."

Of dit zich ook in het resultaat van All Drinks zal vertalen, is nog af te wachten. "Daarvoor zijn we te sterk afhankelijk van het weer," zegt Michel Vandepoel. "Een warme zomer maakt direct een groot verschil. Anderzijds willen we ook verder groeien door meer bierhandelaars aan te sluiten bij onze groepering. Aangezien wij nu ook het ruime assortiment van Districo kunnen aanbieden, hebben we wel wat extra troeven om hen te overtuigen."

Wie niet mee naar Genk is verhuisd, is directeur René Cresens, die sinds 1 januari met pensioen is.