Alles komt terug: de melkboer belt straks bij u aan

Het is er eentje van de melkboer: een fles volle melk, aan huis geleverd in heel Limburg. Dat is het project dat online verswinkel Supervers.be opstart in samenwerking met hoevewinkel 't Keysel Creymke uit Diepenbeek. Net zoals in de goede oude tijd...

Eén juni is internationaal uitgeroepen tot wereld-melk-dag. Het moment om het nieuwe project voor thuisleveringen van melk op te starten, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoevewinkel 't Keysel Creymke uit Diepenbeek en online voedingsshop Supervers.be slaan de handen in elkaar om vier dagen per week, verse volle melk naar klanten in Limburg te brengen.

Maarten Blokken van 't Keysel Creymke legt uit: “Wij verkopen aan onze boerderij al lange tijd vers en zelfgemaakt ijs. Sinds enkele jaren verwerken wij onze melk ook tot yoghurt, kaas en pannenkoekenbeslag. En daar komt nu dus ook verse volle melk bij." Via Supervers.be worden de bestellingen verwerkt voor thuislevering. Rob Reculé legt uit: "Onze klanten houden van kwaliteitsproducten en willen graag de oorsprong van hun verse voedingswaren kennen. Dat is niet alleen zo voor vlees, groenten en vis, maar dus ook voor zuivel. We zijn dus verheugd om een rechtstreekse link tussen het weiland en de koelkast te kunnen leggen.”

De melk die in Limburg aan huis wordt geleverd, wordt eerst gepasteuriseerd en dan verpakt in flessen van 0,5 liter of 1 liter. “De tijd tussen het melken van de koeien en de bezorging bij de consument, blijft uiterst laag, maar we respecteren uiteraard alle moderne kwaliteitsnormen”, aldus Maarten.

Verse volle melk blijft drie tot vier dagen houdbaar in de koelkast. Supervers levert de melk aan huis op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.