faling

Alles van failliet bouwbedrijf onder de hamer

Een opmerkelijke openbare verkoop op de veilingsite Troostwijk: alle spullen van houtskeletbouwer Martin Vandereyt & Zonen gaan er onder de hamer, waaronder een Mercedes 500, zeecontainers, vergadertafels en een elektrische step.

Begin januari van dit jaar verklaarde de rechtbank in Tongeren de 4 bedrijven uit de bouwgroep Martin Vandereyt failliet. Een heel spijtige zaak, want de onderneming was jarenlang sterk gegroeid op basis van het vakmanschap en positieve referenties. Overinvesteringen in een nieuwe fabriek draaiden echter faliekant uit, waardoor de bedrijven genoodzaakt waren om de boeken neer te leggen.

Bij veilinghuis Troostwijk worden nu de resterende materialen en machines verkocht. Er staan maar liefst 585 loten online, waar tot donderdagnamiddag een bod kan op uitgebracht worden. Met de opbrengst zullen de schuldeisers -in volgorde van belangrijkheid- vergoed worden.

Een kijkje nemen wat er zoal te koop is, en een bod uitbrengen kan via deze link. Let wel: er komen nog aardig wat kosten bij indien u het hoogste bod uitbrengt.