Nieuws Limburg Alro herstelt van 70 procent omzetverlies

Alro herstelt van 70 procent omzetverlies

Alro herstelt van 70 procent omzetverlies

De Alro Group van ondernemer Luc Thijs, één van de belangrijkste industriële ondernemingen in de provincie, ziet na enkele jaren van zwaar water, terug licht in de tunnel.

“We hebben enorm te lijden gehad onder de crisis, met een terugval in omzet van maar liefst 70 procent,” zegt Luc Thijs. “Hierdoor werden we gedwongen tot een zeer zware sociale en financiële herstructurering en genoodzaakt om zware kostenbesparingen door te voeren. Het personeelsaantal werd ongeveer gehalveerd. Ook op directieniveau werd een afslanking doorgevoerd. Momenteel stelt de Alro Group nog 700 personen tewerk. Op basis van de marktverwachtingen wordt hierin wel een lichte stijging voorzien.”

Er schijnt weer een beetje licht in de tunnel. Luc Thijs: “Ondanks een beperkte beschikbare financiële middelen hebben we toch beslist een aantal strategische investeringen uit te voeren met het oog op uitbreiding van de klantenportefeuille. Procesmatig werden er verbeteringen uitgewerkt. En dat heeft al resultaat gehad, want een aantal nieuwe klanten zijn al overtuigd. Andere investeringen die niet direct productiegerelateerd zijn, werden wel on hold gezet.”

Voor 2011 zijn de verwachtingen goed, zeker wat de Limburgse vestigingen betreft: “Voornamelijk de trucksector kent een sterke groei de voorbije kwartalen, wat resulteert in een verwachte omzetstijging voor de Limburgse plants met ongeveer 40 procent ten opzichte van 2010. Hierdoor biedt de Alro Group in Limburg momenteel werkgelegenheid aan zo’n 500 mensen,” besluit een strijdvaardige Luc Thijs.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.