Nieuws Limburg Alro spendeert miljoenen aan verdubbeling capaciteit

Alro spendeert miljoenen aan verdubbeling capaciteit

(Carlo Bruynseels en Dirk Broekhoven)

Alro spendeert miljoenen aan verdubbeling capaciteit

Alro Group uit Dilsen-Stokkem, specialist in het lakken en coaten van onderdelen voor de voertuigindustrie, heeft een miljoeneninvestering afgerond in een tweede laklijn. “We spelen daarmee in op de groei van de elektrische mobiliteit”, zegt Dirk Broekhoven, directeur Sales & Projects bij Alro.

Alro Group kwam drie jaar geleden in handen van de investeringsmaatschappij Gimv en van het management. In 2021 werd een omzet geboekt van 127 miljoen euro. Er werken zo’n 1.000 mensen.

Alro Group bedient vanuit Dilsen-Stokkem diverse producenten van elektrische voertuigen. Er worden onderdelen behandeld van onder de Audi e-tron en Volvo XC40 Recharge, die respectievelijk in Brussel en Gent worden geassembleerd. Ook Porsche laat belangrijke onderdelen van de elektrische aandrijflijn door Alro onder handen nemen.

Met de bouw van de nieuwe lijn wil Alro zijn marktaandeel uitbreiden naar nieuwe klanten. “Elektrische mobiliteit zit in de lift”, zegt Dirk Broekhoven. “In het eerste kwartaal werden wereldwijd twee miljoen elektrische en hybride auto’s verkocht, een stijging met 75 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Met onze tweede KTL-laklijn in Dilsen-Stokkem, die zorgt voor een verdubbeling van de coatingcapaciteit, maken we het bedrijf klaar voor de toekomst.”

Het precieze investeringsbedrag is niet bekendgemaakt. Het gaat over ettelijke miljoenen. Er worden ook enkele tientallen jobs gecreëerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.