IMG_1549

Als een echte Onuachu: business weet goede doelen te vinden

Eventlocatie DD2, Carglass, Rotary Genk, Building Group Jansen, Hars,... Het zijn maar enkele voorbeelden van organisaties die dezer dagen hun allerbeste beentjes voorzetten om goede doelen in Limburg te steunen. Niet zomaar 50 euro: soms brengen de acties van de bedrijven meer dan 100.000 euro op!

Voorbeeld 1: een scooter voor Daniël
Daniël is een bijzondere jongen, die al jaren werkt voor Circuit Zolder. Tijdens events zorgt hij mee voor de opbouw en afbraak van de infrastructuur. Alle verplaatsingen doet hij met de scooter, zelfs al moet hij daarvoor van Zolder naar Francorchamps rijden... "Omdat zijn oude scooter versleten was na meer dan 40.000 km hebben wij met onze netwerkorganisatie DD2 (de eventlocatie in Lommel waar de leden van lokale businessclubs elkaar treffen), een nieuwe scooter cadeau gedaan", vertelt Esther Engels van DD2. "In het bijzijn van 120 ondernemers werd het voertuig zopas overhandigd. We zijn heel blij dat we op deze manier een maatschappelijke rol kunnen opnemen."

Voorbeeld 2: Autoruiten leveren 100.000 euro op

Donderdag heeft Carglass een nieuwe editie van de Give Back Night georganiseerd. Alle opbrengsten van de boekingen die tussen 16 en 18 uur werden uitgevoerd, gingen in de pot om goede doelen te steunen als Een Hart Voor Limburg, Sint-Gerardus en Afrika Tikkun. In 2021 bracht de Give Back Night bijna 80.000 euro op, dit jaar mikt de autobeglazingspecialist op 100.000 euro. De medewerkers van de verschillende Carglass-filialen, ook de administratieve bedienden, steken daarbij vrijwillig de handen uit de mouwen. "Ook goed voor de teamspirit, trouwens", weet CEO Guido De Paepe. Mooi!

Voorbeeld 3: Geena Lisa rockt in Genk
Vorig jaar mocht Huize Augustinus maar liefst 25.000 euro op de rekening bijschrijven, een cadeau van Rotary Genk. Tijdens Genker Folies, een jaarlijkse culinaire muziekhappening voor het grote publiek, werden alle opbrengsten netjes ingezameld voor het goede doel. En ja hoor: op 10 november eerstkomend staat Hotel Stiemerheide opnieuw op zijn kop. Ten voordele van projecten als de KRC Genk Welzijnscup, vzw Auxilia en Boost4kids van Vincentius treden er vedetten op als Coco Jr. & The All Stars, Geena & The Lisa's, DJ Senor Funk, Luigi Catalano en De Surplus Band met architect Vittorio Simoni. De laatste tickets zijn te vinden via deze link!

Voorbeeld 4: Huisje bouwen voor een goed gevoel
En ook Building Group Jansen doet graag een duit in het zakje. Het Zonhovense bouwbedrijf heeft meegewerkt aan Het Goed Gevoel Huisje, een project van de 17-jarige Noor van Reet. De dochter van de Jansen-medewerker Guido heeft in de secundaire school De Prins in Diest een warme locatie gecreëerd waar jongeren kunnen werken aan hun mentaal welzijn. Leerkrachten vertoeven er met een luisterend oor, zodat in alle geborgenheid gevoelige thema's kunnen besproken worden. Building Group Jansen nam met veel plezier deel aan het bouwteam dat het veilige huisje heeft gerealiseerd.

Voorbeeld 5: H-Ars zorgt voor 20.000 euro
In het Clarenhof in Hasselt vond zopas een veiling plaats van de originele kunstwerkjes, gemaakt door kinderen met een beperking die verblijven in Sint-Gerardus. Onder de noemer H-Ars konden bedrijven een bod doen op de werken, om ze vervolgens als origineel cadeau te schenken aan medewerkers, klanten of leveranciers. Een fantastisch succes, vond ook initiatiefnemer Erik Monard. De veiling bracht immers 20.000 euro op voor Sint-Gerardus. De bedoeling is nu om de formule te herhalen op andere locaties in Vlaanderen en ook daar de reproducties van jonge kunstenaars bij de bedrijven aan de man te brengen.